Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 49

Thread: PC Specs

  1. #1
    chip5541's Avatar
    chip5541 is offline Battlestations: Midway Lieutenant Commander Eidos Moderator
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Back in Florida
    Posts
    5,464

    Default PC Specs

    Drum roll please....


    Minimum:
    • CPU: Intel single core 3 Ghz or AMD equivalent
    • Memory: XP = 1 GB, Vista = 2GB
    • GPU: Shader Model 3 NVidia 6600 or ATI 1300 or higher

    Recommended:
    • CPU: Pentium D 3Ghz or AMD Athlon 64 X2 3800+ (Dual core)
    • Memory: XP = 2GB, Vista = 3GB
    • GPU: NVidia 7900 GT or higher

    Enhanced for multi-core

    • Online features:
    o Friends
    o Achievements

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Venice, Italy
    Posts
    153

    Default

    are official?
    Batman: Arkham Asylumô Blog
    The First BAA FanSite in the World !

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    215

    Default

    any word on this game for Mac?

  4. #4
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Land of the wurst.
    Posts
    2,402

    Default

    Here are some even more official ones (slightly updated )


    The minimum system requirements are as follows:

    OPERATING SYSTEM:
    Microsoft Windows XP or Vista

    CPU:
    Intel Pentium 4 3GHz or AMD Athlon 64 3500+


    RAM:

    1GB for Windows XP
    2GB for Windows Vista

    GRAPHICS:
    nVidia 6600 or ATI 1300


    SOUND:

    Microsoft Windows XP/Vista compatible sound card (100% DirectX 9.0c -compatible)

    DVD-ROM:
    Quad-speed (4x) DVD-ROM drive

    HARD DRIVE:
    9GB free disk space

    INPUT DEVICES:
    100% Windows XP/Vista compatible mouse and keyboard


    The recommended system requirements are as follows:

    OPERATING SYSTEM:
    Microsoft Windows XP or Vista

    CPU:
    Core 2 Duo E6600 (2.4Ghz) or Athlon 64 X2 4600+

    RAM:
    2GB for Windows XP
    3GB for Windows Vista

    GRAPHICS:
    nVidia 9800GTX or ATI 3870

    SOUND:
    Microsoft Windows XP/Vista compatible sound card (100% DirectX 9.0c -compatible)

    DVD-ROM:
    Quad-speed (4x) DVD-ROM drive

    HARD DRIVE:
    9GB free disk space

    INPUT DEVICES:
    100% Windows XP/Vista compatible mouse and keyboard / Xbox 360 Controller for Windows



    Mac information to follow.
    "......It reminds me of Beethoven..... can you hear it?"

  5. #5
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    3,161

    Default

    Thanks for posting, but I'm going to buy the PS3 version.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    152

    Default

    my pc is going to overkill that game.
    The best way to resolve a problem , is kill the problem

  7. #7
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    England
    Posts
    1,073

    Default

    I guess if any good mods come out I won't have to worry about the game chugging if I'm tempted to buy another copy.

  8. #8
    Join Date
    May 2009
    Location
    North Yorkshire
    Posts
    435

    Default

    I'm glad I have a PS3 to play this on because my laptop would never be able to run this game.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Omaha, NE
    Posts
    679

    Default

    Oh sweet!

    (EDIT: The rest of this post was a slightly stupid question. D: I basically answered it for myself. :P)
    Last edited by Ryuuie; 05-17-2009 at 08:48 PM.

  10. #10
    Join Date
    May 2003
    Location
    Maryland
    Posts
    6,902

  11. #11
    Join Date
    May 2009
    Location
    North Yorkshire
    Posts
    435

    Default

    I'll be interested in seeing what mods come out for this.

  12. #12
    Join Date
    May 2009
    Location
    Brisbane, AU
    Posts
    12

    Default

    I used to play stacks of games on PC, now I save my PC for the RTS and city building games. You know... the old crap ones that don't need a video card!

    Everything else is straight to the PS3!!!!

    Games look so much better on the consoles than any computers I've ever had! Plus... the big TV and lounge are so enticing for gaming. Sitting at a computer to play games just seems so much like work!

  13. #13
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Omaha, NE
    Posts
    679

    Default

    Quote Originally Posted by crazeyez View Post
    I used to play stacks of games on PC, now I save my PC for the RTS and city building games. You know... the old crap ones that don't need a video card!

    Everything else is straight to the PS3!!!!

    Games look so much better on the consoles than any computers I've ever had! Plus... the big TV and lounge are so enticing for gaming. Sitting at a computer to play games just seems so much like work!
    Yes, but it's FUN work.

    When do you get to punch someone in the face while wearing a suit that's tailored to look like a bat at work? If you know of a palce, where is it? I need a job. lol

  14. #14
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    12

    Default

    Quote Originally Posted by Keir View Post
    Here are some even more official ones (slightly updated )


    The minimum system requirements are as follows:

    OPERATING SYSTEM:
    Microsoft Windows XP or Vista

    CPU:
    Intel Pentium 4 3GHz or AMD Athlon 64 3500+


    RAM:

    1GB for Windows XP
    2GB for Windows Vista

    GRAPHICS:
    nVidia 6600 or ATI 1300


    SOUND:

    Microsoft Windows XP/Vista compatible sound card (100% DirectX 9.0c -compatible)

    DVD-ROM:
    Quad-speed (4x) DVD-ROM drive

    HARD DRIVE:
    9GB free disk space

    INPUT DEVICES:
    100% Windows XP/Vista compatible mouse and keyboard


    The recommended system requirements are as follows:

    OPERATING SYSTEM:
    Microsoft Windows XP or Vista

    CPU:
    Core 2 Duo E6600 (2.4Ghz) or Athlon 64 X2 4600+

    RAM:
    2GB for Windows XP
    3GB for Windows Vista

    GRAPHICS:
    nVidia 9800GTX or ATI 3870

    SOUND:
    Microsoft Windows XP/Vista compatible sound card (100% DirectX 9.0c -compatible)

    DVD-ROM:
    Quad-speed (4x) DVD-ROM drive

    HARD DRIVE:
    9GB free disk space

    INPUT DEVICES:
    100% Windows XP/Vista compatible mouse and keyboard / Xbox 360 Controller for Windows



    Mac information to follow.
    I realy want to play that game, My laptop is : Intel core2 duo t6500 2,4Gz. 2gb ram, Vista, Vga= Geforce 102m 512mb. it`s asus k40in. Can anyone help me with info? because this game will depleted my wallet But if can run it on my laptop.It will really nothing. Just info: G102m is equivalent with Geforce 9300. Tq for anybody answered my question.

  15. #15
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    252

    Default

    Quote Originally Posted by rifq_is View Post
    I realy want to play that game, My laptop is : Intel core2 duo t6500 2,4Gz. 2gb ram, Vista, Vga= Geforce 102m 512mb. it`s asus k40in. Can anyone help me with info? because this game will depleted my wallet But if can run it on my laptop.It will really nothing. Just info: G102m is equivalent with Geforce 9300. Tq for anybody answered my question.
    it will run on that no prob. your cpu is okay and your card will be about half as fast as an 8600gt which can play the game on high settings at 1024x768 without physx. you should have no issues running medium settings.
    Windows 7 Pro 64 bit || i5 2500K || MSI P67A-G45 || Galaxy GTX570 || G.SKILL Ripjaws 8GB 1600 DDR3 || Samsung F3 1TB || HAF 912 case || Antec Neo Eco 520 watt

  16. #16
    Join Date
    May 2009
    Posts
    42

    Default

    It sims the specs are lower then before

  17. #17
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    53

    Default

    Quote Originally Posted by crazeyez View Post
    I used to play stacks of games on PC, now I save my PC for the RTS and city building games. You know... the old crap ones that don't need a video card!

    Everything else is straight to the PS3!!!!

    Games look so much better on the consoles than any computers I've ever had! Plus... the big TV and lounge are so enticing for gaming. Sitting at a computer to play games just seems so much like work!
    I wounder why people who merit the consoles consistantly like to come to PC forums and rub the silly notion of somehow that consoles are better than PC's? I dont understand, then agian, nothing is to be understood when dealing with a gaming console.

  18. #18
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    12

    Thumbs up Wow... tq

    Quote Originally Posted by trek554 View Post
    it will run on that no prob. your cpu is okay and your card will be about half as fast as an 8600gt which can play the game on high settings at 1024x768 without physx. you should have no issues running medium settings.

    Tq very much eidos. I really appreciate it. And to be honest I really suprised, the big company like Eidos reply my unimportant message in one day!!
    Salute for U. I hope that attitude will make ur company bigger and bigger. tq

  19. #19
    chip5541's Avatar
    chip5541 is offline Battlestations: Midway Lieutenant Commander Eidos Moderator
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Back in Florida
    Posts
    5,464

    Default

    Wow, I had forgotten about this thread..

    You can also use the link in this thread and it will check your system to make sure everything is good to go..

    http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=93961

  20. #20
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    7

    Default

    Those requirements are bull.
    I have a Pentium 3.4ghz, Nvidia 6800 256MB and 1.5 gigs of ram and it lags like crazy for me.
    Demo that is.
    If you find the cells of certain Batman: AA bad guys can you post a screenshot?

  21. #21
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    252

    Default

    Quote Originally Posted by superhippy1986 View Post
    Those requirements are bull.
    I have a Pentium 3.4ghz, Nvidia 6800 256MB and 1.5 gigs of ram and it lags like crazy for me.
    Demo that is.
    yes the real min for smooth gameplay is a dual core cpu. no single core cpu is going to have very good results in this game regardless of what graphics car is being use. anybody claiming the game runs okay with a single core clearly doesnt know what smooth means. ANY single core is going to have min framerates in the 10-15fps range at times and will certainly not "average" more than 25-30 fps even without action. even my E8500 is at 80-85% with spikes over 90% at times in this game and an E8500 is many many times faster than any single core.
    Windows 7 Pro 64 bit || i5 2500K || MSI P67A-G45 || Galaxy GTX570 || G.SKILL Ripjaws 8GB 1600 DDR3 || Samsung F3 1TB || HAF 912 case || Antec Neo Eco 520 watt

  22. #22
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    60

    Default

    i can run this easy on very high

    Q6600
    4gig ram
    XFX 8800GTX alpha dog edition
    and windows xp and some other stuff

    i might update my cpu,, but i feel its not needed since i can run the demo without lag on very high settings ^^

  23. #23
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    252

    Default

    Quote Originally Posted by giz View Post
    i can run this easy on very high

    Q6600
    4gig ram
    XFX 8800GTX alpha dog edition
    and windows xp and some other stuff

    i might update my cpu,, but i feel its not needed since i can run the demo without lag on very high settings ^^
    well this is the UE3 engine so it can use four cores. if that was an E6600 instead of a Q6600 then I would overclock it a bit for sure. also if you get a faster gpu then you will certainly need to oc your Q6600 to get the most out of it especially since most games dont utilize more than two cores.
    Windows 7 Pro 64 bit || i5 2500K || MSI P67A-G45 || Galaxy GTX570 || G.SKILL Ripjaws 8GB 1600 DDR3 || Samsung F3 1TB || HAF 912 case || Antec Neo Eco 520 watt

  24. #24
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by Keir View Post
    Here are some even more official ones (slightly updated )


    The minimum system requirements are as follows:

    OPERATING SYSTEM:
    Microsoft Windows XP or Vista

    CPU:
    Intel Pentium 4 3GHz or AMD Athlon 64 3500+

    [.
    My Amd Athlon 3500 couldn't run this game at all, but that could have partially been because I didn't have the newest graphics card in my system. Tried running the demo at 600 by 400 or something and with lowest settings and no physx and it couldn't run on my old computer I was getting 10-15 frame per second from what fraps said

  25. #25
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    20

    Exclamation My pc Specs

    Hi I wanna ask you something trek554! I have a problem with the demo so I don't know how batman arkham asylum will work for me! I hope that the full game will work for me. I went to can you run it and I almost am betwen the minimum and recomended. I passed all of them except the RAM! I have 2 GB RAM! Here are my full computer specs:
    Widows Vista 32 Bit
    Processor:Amd Athlon Dual Core 4600+
    Memory:2 GB RAM
    Direct X 10.0
    Graphic Card:NVIDIA GeForce 8600GS
    HDD:360 GB(170 Gb Free)

    What do I have to do to make it work at its full speed?If I disable physx or put it on medium will it work full speed?PLEASE HELP ME!!!!!

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •