Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 75

Thread: Patch to avoid CPU grabber:

  1. #1
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    2,325

    Default Patch to avoid CPU grabber:

    I've made this patch using some info from Wrace who helped me with the winplay patch. I made this in a bit of a rush, so I've not been able to test it. If anyone wants to try it out you can get it here:

    http://pillarsofnosgoth.legacyofkain.net/BO1Fix.zip
    But here today we bleed, waiting for a bitter taste...
    ~ Carfax Abbey

  2. #2
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Australia
    Posts
    131

    Default

    How unfortunate this is the one game out of the series on PC I can't get my hands on.

  3. #3
    Join Date
    May 2003
    Posts
    190

    Thumbs up Nice

    Tested. Works for me! Thanks!

    How unfortunate this is the one game out of the series on PC I can't get my hands on.
    There are plenty BO1 out there.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Umahim Territory
    Posts
    10,600

    Talking Did you ever know that...

    ...you're my hero, Vamp.

    It's not said, nearly enough as it should be.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    141

    Default

    Amazing, man!

    One thing though - the credits don't work for some reason.

    Oh well, who cares? This is awesome!

  6. #6
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    2,325

    Default

    Quote Originally Posted by Umah Bloodomen View Post
    ...you're my hero, Vamp.

    It's not said, nearly enough as it should be.
    You're welcome.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84

    Thumbs up

    TY Vampmaster

  8. #8
    Join Date
    May 2006
    Location
    Nosgoth
    Posts
    179

    Default

    Yeah, worked for me

    THANX a lot

  9. #9
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3

    Default

    It doesn't work for me. Says "CRC32 Error. Version missmatch, or File is allready patched!"

    It may have something to do with my HDD, which I know it has problems... Though, did anyone else had this problem?

    Is there some other patch I need to apply after installing the game and before using the fix?

    L.E. I'm already using Windows 98, so the solutions that apply EXCLUSIVELY for 2000/XP/Vista I don't think they'll work. Game runs fine... but when the barman talks, screen becomes kinda gray and I have to reset the computer.
    Last edited by Gandomyr; 12-29-2007 at 09:53 AM.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    99

    Default

    Works very good! I use cubanraul's Xp patch v1.2 and this fix.

    http://home.comcast.net/~heavyweight...kain/index.htm

    One question: What is "winplay patch"? Is it something for BO1?

    Tnx alot for the fix!

  11. #11
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    99

    Default

    The game crashes after the final movie (the credits, I think?) with the error msg:

    ***
    Application Error: KAIN.EXE
    The instruction at 004681d3 referenced memory at 01506004
    The memory could not be written
    Click on OK to terminate the application
    ***
    So I did, then I get:

    ***
    dwwin.exe - Program Error
    Unknown software exception (0x80000003) in the program at address 0x7c901230
    Click OK to terminate the program
    ***

    It's really not that big a deal, but is there some way around it?

  12. #12
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,129

    Default

    well, I have a problem...................

    I can't let BO1 work on my brother's computer (windows XP, 5200 Geforce, etc.) I tried EVERYTHING the two options on TheLostWorlds.net (Blincolns site) with the first option I get an error and black screen, with the second one it is like you always have the forward arrow pressed.........
    Then I tried this patch, but it's the same as the first option of Thelostworlds............

    So if anyone has an idea, then I would be very happy if someone would give me a way of letting it work........

    BTW: I have another computer on which you can play the game and I finished BO completely on that PC, but now it doesn't let you save........ so if anyone knows how to fix that, then that would work too.....

  13. #13
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    2

    Default

    I'm able to play the game until I watch the Vorador cutscene at the end of his mansion. Then the game locks up in the exact same manner as the original barman glitch. Can anyone help me with this?

  14. #14
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,129

    Default

    then you still have to use CPUgrabber............

    Can anyone please help me with my problem??

  15. #15
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    2

    Default

    Actually this is with the CPU grabber.

  16. #16
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,129

    Default

    well, use it twice and put it higher/lower. Only if you get it excectly right it will go further after the FMV..... (I had to put it about 61)

    Can anyone please help me with my problem??

  17. #17
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    6

    Talking

    thanks man it couldn't get this game to play until i tried your patch

  18. #18
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,129

    Default

    Quote Originally Posted by Linikratyo View Post
    BTW: I have another computer on which you can play the game and I finished BO completely on that PC, but now it doesn't let you save........ so if anyone knows how to fix that, then that would work too.....
    I found out that the problem was that he didn't have a admin account.......

  19. #19
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    99

    Default

    Quote Originally Posted by Muyfa666 View Post
    The game crashes after the final movie (the credits, I think?) with the error msg:

    ***
    Application Error: KAIN.EXE
    The instruction at 004681d3 referenced memory at 01506004
    The memory could not be written
    Click on OK to terminate the application
    ***
    So I did, then I get:

    ***
    dwwin.exe - Program Error
    Unknown software exception (0x80000003) in the program at address 0x7c901230
    Click OK to terminate the program
    ***

    It's really not that big a deal, but is there some way around it?
    Hate to bump it, but does someone know what causes this error?

  20. #20
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Russia
    Posts
    195

    Lightbulb Re:

    Quote Originally Posted by Muyfa666 View Post
    Hate to bump it, but does someone know what causes this error?
    I don't know what causes this error, but I know how to solve this problem: use the latest version of kain.exe, which has the appropriate fix.
    Last edited by wrace; 05-26-2010 at 08:46 PM.

  21. #21
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    99

    Default

    The patch seem to run fine, thou I have to finish the game again before I can tell if it helped me. One odd thing thou, with this EXE the game skips all intro movies and jumps directly into the menu. Is that intentional? The readme is in some language that I don't understand.

  22. #22
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Russia
    Posts
    195

    Lightbulb Re:

    Quote Originally Posted by Muyfa666 View Post
    The patch seem to run fine, thou I have to finish the game again before I can tell if it helped me.
    hm, you can view Credits in Main Menu/Options/Credits - if they work "here" then it will work and after the final movie. Or you can load the saved game.

    Quote Originally Posted by Muyfa666 View Post
    One odd thing thou, with this EXE the game skips all intro movies and jumps directly into the menu. Is that intentional? The readme is in some language that I don't understand.
    Yes, it is intentional.
    Last edited by wrace; 02-03-2009 at 11:33 PM. Reason: update

  23. #23
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    99

    Default

    If I don't use your EXE, wouldn't that get me back to the error I was having before?

    The intro movies plays with the old EXE, but not with the latest one from you.

    EDIT: What does the readme say? You made me really curious! ;-)

  24. #24
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    9

    Default Damn! :(

    I dont know what else to do ... Nothing works for me.

    I have core2 quad processor EN8800 GT gc.
    So i guess thats the problem.
    Pls tell me if some1 knows a way to play it on my PC.

  25. #25
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    99

    Default

    I tried to preview the Dark Diary with the EXE you provided, and it all works without crashes.

    I'm having a bit of a problem with the step by step thou.

    I can't apply the VampMaster patch to the Lost Worlds EXE (CRC error)

    And how to I find Cubanrauls patch? I only have the installer, and it doesn't seem to change anything in the EXE.

    Is it instead possible to hex edit the proper EXE you gave me to re-enable the intro movies?

    Sorry to be a pain in the ar$e. This fix and to get Soul Reaver controls fixed are really important to me.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •