Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 41

Thread: Crc Error!!!

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1

    Default Crc Error!!!

    Hi everyone i buy recently Tomb Rider : Legend and i have installing problems specifically i receive the message "crc error occured while installing" and the strange thing is that the dvd is brand new finally what can i do to solve my problem?

    Thank you

  2. #2
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    London, England
    Posts
    226

    Default

    You get CRC error when reading bad files. This could be down to a faulty DVD or the Player is faulty.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    77

    Default

    Definitely try to install on some1 else's pc, just to see if it reads.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3

    Default Not that simple!

    I repeatedly get the crc error on install too.
    The DVD is brand new, immaculate condition and I have done a full DVD scandisc which reports 100 %readable.
    With absolutely no doubts as to the full integrity of both drive and disc, anyone have any new suggestions?!?

  5. #5
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,230

    Default

    This is just a guess but instead of auto playing the disk, cancel the installation and go to My Computer --> Right click on DVD drive --> Open --> Look for a setup.exe or install.exe. Click on that.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3

    Default

    Tried that already. No luck.
    I've just been monitoring which file it's reading from at the point of error and it's not even the same point all the time?!?
    It will successfully read and install files that it might later report the crc error for without having changed a thing, reset or even touched the disc.
    (Also failing on files that it later installs)

  7. #7
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7

    Default i also have this problem

    i tryed to install the game on another pc and it worked great, but on mine i get crc error when install. and every time on same position.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    7

    Default

    ur dvd drive !

  9. #9
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3

    Default

    No, the problem is definitely not the DVD drive.
    I have the same problem, so I tried to copy the complete content of the DVD to my hard drive. That worked fine (which proves that the DVD is perfectly readable). Then I tried to install from the copy on my hard drive and still got the CRC error!

    I have not been able to install the game by now.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3

    Default

    This problem has also been reported in the German Tomb Raider Forum. Some people there believe, that the problem is related to Tomb Raiders protection system against illegal DVD copies. They suggest to disable all anti-virus software, all firewalls, any virtual drive software (like Deamon tools), etc. Then the installation should work.

    Another theory from the German Forum: Get the latest version of MSI (the windows installer).

    I will try this now. If it works, I will let you know. If I dont forget...
    Last edited by Frost; 04-16-2006 at 04:44 AM.

  11. #11
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3

    Default CRC problem solved

    Hahaha, finally the installation worked!

    If anyone still has the same problem, this is what you have to do:
    - Stop all virus-scanners, firewalls, etc. for the duration of the installation.
    - Stop all virtual drive software (if you have any running at all).
    - Most important: Go to your BIOS settings (you have to hit a key - usually the DEL-key - immediately after starting your computer, that is before (!) Windows starts) . In the BIOS settings look for the settings of your DVD drive. Disable UDMA for the DVD drive and/or set PIO mode of the DVD drive to "0". (Both UDMA and PIO are data transfer protocols for the DVD drive. In simple words, having them enabled makes the DVD drive faster. However, Tomb Raiders copy protection seems not to work correctly with these protocols enabled - at least not on all DVD drives...)

    Now the installation should work. (It did for me.)

    After the installation go to the BIOS again and enable UDMA and/or PIO again. Otherwise your DVD drive will continue to be unexpectedly slow...

    Hope this helps.
    One final note: The game is really, really, really great! Dont give up, its worth all the troube you may have with the installation!

  12. #12
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1

    Unhappy CRC Error

    Well I've done everything Frost suggested but still no luck!

    Anyone else got any bright ideas?

  13. #13
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7

    Default still nothing

    same here. nothing happens. i did everything. i also borrowed dvd drive from friend, but nothing happens.

  14. #14
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,230

    Default

    where did you get the game from? Is it the original disk?

  15. #15
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    84

    Default

    Basically some AV scanners try to scan archives/installations and TRL could be set sensitive when installing, so when the installation is held up for a scan the installer thinks "oh oh problem"

  16. #16
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7

    Default

    did anyone find the answer?

  17. #17
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    84

    Default

    Yeah go into the cd-rom folder and right click on the setup.exe and choose windows 2000 compatibility.


    Also try to disable DEP if using XP-SP2, http://support.microsoft.com/kb/875352

  18. #18
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7

    Default

    Quote Originally Posted by DABhand
    Yeah go into the cd-rom folder and right click on the setup.exe and choose windows 2000 compatibility.


    Also try to disable DEP if using XP-SP2, http://support.microsoft.com/kb/875352
    what cd-rom folder? on game disc?

  19. #19
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7

    Default

    ok i did those two things and nothing. crc error at same spot during installation

  20. #20
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    6

    Default CRC error.....1°pc no problem...2°...oohhh no again!!!

    hi guys, sorry for my bad english, my problems are:

    ORGINAL DVD GAME of TRL in 2 computers:

    2° PC........All good, i can install the game but is poor, Athlon XP 1700+ 512MB RAM, ATI Radeon 7500 and SB Live!, DVD-RW LG

    1° PC........"CRC BAD ERROR the installation...ecc ecc" ASUS A8NE, Athlon 3500+ xp64, 2 BG Kingston 400Mb, Radeon X800 GT, DVD-RW Piooner DVR-110D, DVD-RW NEC ND-3500AG.

    I read all posts but nothing to do! I would like to play with 1° pc but i can't!
    Anyone can help me???
    The game-seller says to me the DVD is good cause i can play with my 2° pc, but i use this one only if there are any damage in my 1°!!!!
    What can i do???
    Ty all for this good topic

  21. #21
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3

    Talking

    my english isn't very good, sorry
    I have the crc error and I find the way to play de game, without install it
    Ok guys, do this:
    1- Install the Tomb Raider Legend demo
    2- Go to the original Tomb Raider Legend DVD and open with WinRar the file archive.dat and select all the files and copy, then paste its in your Tomb raider legend

    demo folder.
    3- copy and paste all the "disk" files, the tr7.pdb file, the trl.dat, the binkw32.dll, and all the .bik files in the Tomb raider legend demo folder.
    4- Download a crack of the game and put it in the Tomb Raider legend demo folder.
    Now the game have to work, something is somehting

  22. #22
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    6

    Thumbs down It's not possible...!!!!

    Ty for help but, i cant install also the DEMO VERSION!!!!
    I ve again CRC ERROR.....sigh!
    I install demo by HDD not by DVD drive, always the same problem!
    I uninstall Alchool and all my virtual drive but nothing to do!
    Other help??

    TY all

  23. #23
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    6

    Rolleyes HDD SATA= no install TRL??

    My pc is maked so:

    ASUS A8NE, Athlon 3500+XP64, HDD Hitachi 160 Gb SATA, 2 GB RAM 400MHz kingston CL 2,5, DVD-RW Piooner 110D(lastfirmware), DVD-RW NEC 3500 AG (last firmware), ATI RADEON X800GT (last driver with Catalyst), FDD 1,44 Mb, Ethernet 10/100, SB AUDIGY 2 SZ, HDD 250 GB ATA 133 Western Digital USB2, Pinnacle pctv rave, OS Windows XP SP2.

    What's the problem?????

  24. #24
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,230

    Default

    Try downloading the demo from a different site. Sorry that's the best I can come up with.

  25. #25
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Linz, Austria
    Posts
    285

    Default

    Quote Originally Posted by Master70
    HDD SATA= no install TRL??
    That's a definite "No" as I've successfully installed it on a 250GB Hitachi SATA 2 hard drive...

    np: New Order - World In Motion (Singles (Disc 2))

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Report Problems Here...
    By Jumpin_Jebus in forum Project: Snowblind - Technical Forum
    Replies: 127
    Last Post: 03-31-2006, 11:57 AM
  2. crc error
    By Sean582 in forum Thief: Deadly Shadows
    Replies: 3
    Last Post: 12-03-2004, 07:34 PM
  3. Reinstallation problem
    By clamatius in forum Deus Ex - Technical Forum
    Replies: 1
    Last Post: 03-17-2004, 02:29 PM
  4. Cyclic Redundancy Error???? Help!
    By Master_Ryan in forum Startopia - General Discussion - Archive
    Replies: 12
    Last Post: 09-22-2002, 07:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •