Results 1 to 16 of 16

Thread: "Please insert original disk instead of a backup" error

  1. #1
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1

    Default "Please insert original disk instead of a backup" error

    I have the original..
    ive played it once after installing it and yet i cannot run the game again as it constantly asks for the original disk, which is in the drive..

    i as of yet have not found any 'cures' for this, anyone have any information on how i can play the damn game again?

  2. #2
    Join Date
    Apr 1998
    Location
    Wimbledon
    Posts
    3,672

    Default Re: "Please insert original disk instead of a backup" error

    Originally posted by British
    I have the original..
    ive played it once after installing it and yet i cannot run the game again as it constantly asks for the original disk, which is in the drive..

    i as of yet have not found any 'cures' for this, anyone have any information on how i can play the damn game again?
    Are you running any burning software in your system tray, like nero, or alcohol etc

  3. #3
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    3

    Default shellshock error

    Regarding the error message "please insert original disc
    instead of backup".
    I had this same problem and dispite trying all solutions that Eidos suggested it remained.
    Here is what i did to solve it. Upgrade your sound card drivers.
    I had a Digifire sound card and went to Microsoft's web site to find another compatible driver and it was upgraded to CRYSTAL
    SOUND FUSION.
    This driver is listed as" whql digital signature"by Microsoft.
    This solved that problem. Some tweaking of sound settings was required to keep the game from crashing during fire fights.
    Hope this helps.
    BADASS

  4. #4
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    3

    Default Nam 67

    Check out my solution to your problem BELOW.or ABOVE [depending on where this ends up]

  5. #5
    Join Date
    Apr 1998
    Location
    Wimbledon
    Posts
    3,672

    Default

    Cant see how updating audio drivers will affect the dvd based protection system but if it got it working for you thats superb

  6. #6
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    3

    Default

    I don't understand either. But i tried all other suggestions and they did not work,
    Eidos tech dept suggested something in the background was interfering with the copyright protection on the disc. The only thing i could see that was running at the same time as the game was the sound card also the sound in the game [when it did run]
    was a little "choppy". So it was just plain luck that it worked.At least for me!
    BADASS

  7. #7
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Washington State
    Posts
    3

    Default please use original disk not backup

    I am getting the same problem. I have all of the latest sound drivers.

    Machine stats:
    Dell Pentium 4 3.4 ghz
    2 GB Ram
    256MB ram ATI - Radeon X800 XT video card.

    I need some help and I couldn't get through on the tech support phone line. I kept getting told that everyone was busy and someone would help me shortly. Then I would be asked to record a message or press star to go back to the menu. Then told everyone's busy again and back to recording a message. I was having to hit the damn star button every 6 seconds. This was during office hours.
    Peter Searls

  8. #8
    Join Date
    Apr 1998
    Location
    Wimbledon
    Posts
    3,672

    Default Re: please use original disk not backup

    Originally posted by psearls
    I am getting the same problem. I have all of the latest sound drivers.

    Machine stats:
    Dell Pentium 4 3.4 ghz
    2 GB Ram
    256MB ram ATI - Radeon X800 XT video card.

    I need some help and I couldn't get through on the tech support phone line. I kept getting told that everyone was busy and someone would help me shortly. Then I would be asked to record a message or press star to go back to the menu. Then told everyone's busy again and back to recording a message. I was having to hit the damn star button every 6 seconds. This was during office hours.
    What is the make/model of your dvd drive

  9. #9
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Washington State
    Posts
    3

    Default

    It is a Philips DVD+RW DVD8601
    Using Microsoft Driver version 5.1.2535.0

  10. #10
    Join Date
    Apr 1998
    Location
    Wimbledon
    Posts
    3,672

    Default

    Originally posted by psearls
    It is a Philips DVD+RW DVD8601
    Using Microsoft Driver version 5.1.2535.0
    It the only drive in your machine?

  11. #11
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Washington State
    Posts
    3

    Default

    I also have a SAMSUNG CD-R/RW SW-252S

    No other optical devices

  12. #12
    Join Date
    Apr 1998
    Location
    Wimbledon
    Posts
    3,672

    Default

    Originally posted by psearls
    I also have a SAMSUNG CD-R/RW SW-252S

    No other optical devices
    Take it same effect trying it in this drive

    If you would like to find the cause of the problem you could run the `launch analysis` program found when u right click on the exe installed. it guides you thru a test which will give u a file that you send to us and we analyse it and tell you whats the problem.

  13. #13
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    s nj
    Posts
    7

    Default

    i uninstalled nero and still .. the same thing in this thread and none of the fixes work

    securerom does suck in the compatablility standpoint compared to the rest of the protections

    sys specs
    amd 2400+ running 2.6ghz
    512 ddr
    fx 5200 w/ 128 ddr
    NU DDW-082 dvd r/w (only optical drive)

    logfile availiable

  14. #14
    Join Date
    Apr 1998
    Location
    Wimbledon
    Posts
    3,672

    Default

    Originally posted by leftnutrzr
    i uninstalled nero and still .. the same thing in this thread and none of the fixes work

    securerom does suck in the compatablility standpoint compared to the rest of the protections

    sys specs
    amd 2400+ running 2.6ghz
    512 ddr
    fx 5200 w/ 128 ddr
    NU DDW-082 dvd r/w (only optical drive)

    logfile availiable
    PM me and i'll get it analysed

  15. #15
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    s nj
    Posts
    7

    Default

    thanks ... i do appreciate it
    grrr .. damn securom
    ut2k4 had it .. till they had this problem w/ the dvd version and well .. ya can look at the change log

  16. #16
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3

    Default

    Just need to get a crack for it and move it to the installed game directory.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •