Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 62

Thread: Defiance North America PC Patch!!!

  1. #1
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Redwood City, Calif
    Posts
    432

    Smile Defiance North America PC Patch!!!

    Greetings,
    By popular demand a Defiance PC Patch for North America is now available for download. This is an unsupported patch, so if you have trouble with the game after installing it, do not email Eidos or Crystal Dynamics for help. Reinstall the game from your original CDs.

    Here is the link to the patch that Ben Lincoln is hosting: Thanks Blinc!

    http://www.thelostworlds.net/Defiance-Patch.HTML

    Here is what the patch will address:
    -Added 'compatibility mode' in the setup dialog, which will fix certain problems with problematic graphic card drivers and force feedback controllers.
    -Added Reverb on sound effects with an in-game option to toggle it on/off.
    -Added cheat codes.
    -Changed the 'Secondary Stick' option to list all possible axis combinations exposed on the current game-pad. This makes sure the secondary stick of most game-pads can be configured.
    -Fixed an unresponsive TK switch in the Air Reaver portal room.
    -Fixed some miscellaneous crash problems.
    -Fixed problem on computers where the "My Documents" folder is moved from the default location.
    -Added user-selectable subtitle languages.
    -Added some extra bonus items.
    -Fixed the skipping of the ending cinematic when playing with keyboard or keyboard + mouse.
    -Fixed a bug where movie subtitles got displayed during normal gameplay for a short time when a cinematic was skipped.
    -Fixed a bug when installing the game on Win98.

    This patch will bring the North American PC release of Defiance up to the same level as the European release.


    ~Chris
    Crystal Dynamics
    Last edited by Chris@Crystal; 02-10-2004 at 11:38 AM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Nosgoth
    Posts
    265

    Default

    why, thank you Chris!
    Althought I never had a problem with Defiance (except when falling through the floor to your doom in Vorador's Mansion), I will try it out.... a fine excuse to play Defiance again for like... the 5th time!
    Thanks again!!! You truly care for us
    PS: BTW, I think you should give Ben a bigger part in the next LOK game. He does A LOT for the LOK community. I don't know... Maybe his behind in the next game's promotional ad? (hey, nicholson said he wanted to! )

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    4

    Thumbs down

    This patch completely breaks force feedback for me. Even the option of turning it off and on is disabled.

    It's a shame to have to choose between having the right analog stick work correctly and having force feedback.

    Mario64

  4. #4
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Netherlands
    Posts
    284

    Default

    Mario64: Do you have compatibility mode enabled? (It's a new option.) It indeed completely disables force feedback, to solve compatibility issues people had with certain controlllers/driver versions.

    Without compatibility mode your force feedback should still work fine.

    - Jurjen

  5. #5
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Western Australia
    Posts
    54

    Default

    I must send out a great thanks to the folks at Nixxes software, aswell as everyone else who made this happen.

    I absolutely LOVE the cheats


    Thanks again.

    -Steve

  6. #6
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    4

    Default

    Originally posted by Jurjen
    Mario64: Do you have compatibility mode enabled? (It's a new option.) It indeed completely disables force feedback, to solve compatibility issues people had with certain controlllers/driver versions.

    Without compatibility mode your force feedback should still work fine.

    - Jurjen
    No, compatibility mode is not enabled. In fact, I tried enabling it just to see what that did. Of course, it didn't work. Either way I don't have force feedback with this patch installed.

    All my other ff games work fine.

    Mario64

  7. #7
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    48

    Question cheats

    the cheats dont work. I tried to insert them with keyboard/keyboard+mouse/keyboard+gamepad.
    I have the USA version and have installed the patch from Blincs site What must I do

  8. #8
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Poland
    Posts
    901

    Default

    For the directions (up, down, left, right) you have to use the arrow keys, not WSAD or so.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    48

    Question cheats

    tried that too.but nothing seems to be working. I'm really hopeless

  10. #10
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Netherlands
    Posts
    284

    Default

    Are other people have the problem with not having force feedback in the 1.1 version?

  11. #11
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    city11 -inspectral
    Posts
    3,002

    Default

    Actually, now that you mention it, my force feedback doesn't work either. I have compatibility turned off, but the option is still greyed out. I hadn't noticed because I'm not a huge force feedback fan.

    My controller is a PS2 Dual Shock pad that I've got hooked up with a PS2 -> PC USB adapter.

    The reverb, OTOH, is excellent =).

  12. #12
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Netherlands
    Posts
    284

    Default

    Lot's of PS2 -> USB adapters don't actually support force feedback... Did yours work in 1.0?

  13. #13
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    city11 -inspectral
    Posts
    3,002

    Default

    Yes.

  14. #14
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    40

    Default

    if the codes don't work...reinstall your game...cause that's what happened to me..and it worked after I reinstalled the game...and don't go too mfast when you're entering the code..it has nothing to do with the speed..juss go as slow as you need and enter the code correctly

  15. #15
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    48

    Default

    So just reinstal the game and the patch then cheats should work fine. Im going to try it

  16. #16
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Citadel of Thunder
    Posts
    1,779

    Default

    Are old saves compatible with the patched version?

    And I've been wondering, why is this patch "unofficial"? Why wouldn't they release an official patch?

  17. #17
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Longmont, CO, USA
    Posts
    432

    Exclamation Another patch for a new cheat...

    ...to skip chapters. I hate the Raziel chapters.

  18. #18
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Netherlands
    Posts
    284

    Default

    Are old saves compatible with the patched version?
    Yes, they are.

  19. #19
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    47

    Default

    whel this is fun i have the eu version since i live in holland and the cheats just dont work i tryed the key combo's (100 of times)
    and nothing. and i got a ''pizza trainer'' a trainer i found that should give godmode etc and that gives a error

    is there a trainer that does work or a patch 4 the eu people??

  20. #20
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    city11 -inspectral
    Posts
    3,002

    Default

    The trainer was made for the North American v1.0 release. It will not work with any other version of the game.

  21. #21
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Netherlands
    Posts
    284

    Default

    The European version has working cheats out of the box. If you can't get them to work you are probably doing something wrong. Remember you have to enter them while in-game in the pause menu, not in the frontend, and you need to use the keyboard arrow keys for directions, not whatever you have mapped to up/left/right/down.

    Ben, it might make sense to mention on your website that the patch doesn't just not work on the European version, but also that it's completely not needed, as the European version is already prepatched. (It ships as v1.1).

    - Jurjen

  22. #22
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    47

    Default

    the only key i might hit wrong is the combat lock i cant find it in the meneu is it : or ; ?

  23. #23
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    663

    Default

    Originally posted by Shifter
    the only key i might hit wrong is the combat lock i cant find it in the meneu is it : or ; ?
    It's ; . You'd need to press SHIFT + ; for the : key, so that would mean there are two keys mapped for combat lock. Impossible

  24. #24
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    47

    Default

    hmm weird still doesnt work

  25. #25
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    47

    Default

    none of the cheats seem 2 work
    ive beaten the game i just want 2 redo it @ a slow pace

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •