Eidos Forums  

Go Back   Eidos Forums > Eidos Classics > Legacy of Kain Series > Legacy of Kain - Archive

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-10-2004, 11:36 AM
Chris@Crystal Chris@Crystal is offline
Moderator - Legacy of Kain Series
Eidos Moderator
 
Join Date: Jun 2002
Location: Redwood City, Calif
Posts: 432
Smile Defiance North America PC Patch!!!

Greetings,
By popular demand a Defiance PC Patch for North America is now available for download. This is an unsupported patch, so if you have trouble with the game after installing it, do not email Eidos or Crystal Dynamics for help. Reinstall the game from your original CDs.

Here is the link to the patch that Ben Lincoln is hosting: Thanks Blinc!

http://www.thelostworlds.net/Defiance-Patch.HTML

Here is what the patch will address:
-Added 'compatibility mode' in the setup dialog, which will fix certain problems with problematic graphic card drivers and force feedback controllers.
-Added Reverb on sound effects with an in-game option to toggle it on/off.
-Added cheat codes.
-Changed the 'Secondary Stick' option to list all possible axis combinations exposed on the current game-pad. This makes sure the secondary stick of most game-pads can be configured.
-Fixed an unresponsive TK switch in the Air Reaver portal room.
-Fixed some miscellaneous crash problems.
-Fixed problem on computers where the "My Documents" folder is moved from the default location.
-Added user-selectable subtitle languages.
-Added some extra bonus items.
-Fixed the skipping of the ending cinematic when playing with keyboard or keyboard + mouse.
-Fixed a bug where movie subtitles got displayed during normal gameplay for a short time when a cinematic was skipped.
-Fixed a bug when installing the game on Win98.

This patch will bring the North American PC release of Defiance up to the same level as the European release.


~Chris
Crystal Dynamics

Last edited by Chris@Crystal; 02-10-2004 at 11:38 AM.
  #2  
Old 02-12-2004, 03:51 PM
Protector_Malek Protector_Malek is offline
Permanent Vacation
 
Join Date: Nov 2003
Location: Nosgoth
Posts: 265
Default

why, thank you Chris!
Althought I never had a problem with Defiance (except when falling through the floor to your doom in Vorador's Mansion), I will try it out.... a fine excuse to play Defiance again for like... the 5th time!
Thanks again!!! You truly care for us
PS: BTW, I think you should give Ben a bigger part in the next LOK game. He does A LOT for the LOK community. I don't know... Maybe his behind in the next game's promotional ad? (hey, nicholson said he wanted to! )
  #3  
Old 02-12-2004, 06:43 PM
mario64 mario64 is offline
New Player
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 4
Thumbs down

This patch completely breaks force feedback for me. Even the option of turning it off and on is disabled.

It's a shame to have to choose between having the right analog stick work correctly and having force feedback.

Mario64
  #4  
Old 02-13-2004, 01:39 AM
Jurjen Jurjen is offline
Gamer
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands
Posts: 284
Default

Mario64: Do you have compatibility mode enabled? (It's a new option.) It indeed completely disables force feedback, to solve compatibility issues people had with certain controlllers/driver versions.

Without compatibility mode your force feedback should still work fine.

- Jurjen
  #5  
Old 02-13-2004, 04:58 AM
MaximumMayhem's Avatar
MaximumMayhem MaximumMayhem is offline
Gamer
 
Join Date: Dec 2003
Location: Western Australia
Posts: 54
Default

I must send out a great thanks to the folks at Nixxes software, aswell as everyone else who made this happen.

I absolutely LOVE the cheats


Thanks again.

-Steve
  #6  
Old 02-13-2004, 06:46 AM
mario64 mario64 is offline
New Player
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 4
Default

Quote:
Originally posted by Jurjen
Mario64: Do you have compatibility mode enabled? (It's a new option.) It indeed completely disables force feedback, to solve compatibility issues people had with certain controlllers/driver versions.

Without compatibility mode your force feedback should still work fine.

- Jurjen
No, compatibility mode is not enabled. In fact, I tried enabling it just to see what that did. Of course, it didn't work. Either way I don't have force feedback with this patch installed.

All my other ff games work fine.

Mario64
  #7  
Old 02-14-2004, 08:17 AM
Kain's Adversary Kain's Adversary is offline
Gamer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Question cheats

the cheats dont work. I tried to insert them with keyboard/keyboard+mouse/keyboard+gamepad.
I have the USA version and have installed the patch from Blincs site What must I do
  #8  
Old 02-14-2004, 08:21 AM
van_HellSing PL van_HellSing PL is offline
Gamer
 
Join Date: Dec 2003
Location: Poland
Posts: 901
Default

For the directions (up, down, left, right) you have to use the arrow keys, not WSAD or so.
  #9  
Old 02-15-2004, 11:31 AM
Kain's Adversary Kain's Adversary is offline
Gamer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Question cheats

tried that too.but nothing seems to be working. I'm really hopeless
  #10  
Old 02-15-2004, 03:38 PM
Jurjen Jurjen is offline
Gamer
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands
Posts: 284
Default

Are other people have the problem with not having force feedback in the 1.1 version?
  #11  
Old 02-16-2004, 12:41 AM
blincoln blincoln is offline
Hero
 
Join Date: Jun 2002
Location: city11 -inspectral
Posts: 3,002
Default

Actually, now that you mention it, my force feedback doesn't work either. I have compatibility turned off, but the option is still greyed out. I hadn't noticed because I'm not a huge force feedback fan.

My controller is a PS2 Dual Shock pad that I've got hooked up with a PS2 -> PC USB adapter.

The reverb, OTOH, is excellent =).
  #12  
Old 02-16-2004, 01:18 AM
Jurjen Jurjen is offline
Gamer
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands
Posts: 284
Default

Lot's of PS2 -> USB adapters don't actually support force feedback... Did yours work in 1.0?
  #13  
Old 02-16-2004, 01:29 AM
blincoln blincoln is offline
Hero
 
Join Date: Jun 2002
Location: city11 -inspectral
Posts: 3,002
Default

Yes.
  #14  
Old 02-16-2004, 03:02 PM
aznxdarkxromeo aznxdarkxromeo is offline
Gamer
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 40
Default

if the codes don't work...reinstall your game...cause that's what happened to me..and it worked after I reinstalled the game...and don't go too mfast when you're entering the code..it has nothing to do with the speed..juss go as slow as you need and enter the code correctly
  #15  
Old 02-18-2004, 06:38 AM
Kain's Adversary Kain's Adversary is offline
Gamer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

So just reinstal the game and the patch then cheats should work fine. Im going to try it
  #16  
Old 02-20-2004, 03:43 PM
WraithStar WraithStar is offline
Protagonist
 
Join Date: Dec 2003
Location: Citadel of Thunder
Posts: 1,779
Default

Are old saves compatible with the patched version?

And I've been wondering, why is this patch "unofficial"? Why wouldn't they release an official patch?
  #17  
Old 02-21-2004, 07:46 AM
xarax xarax is offline
Gamer
 
Join Date: Jul 2002
Location: Longmont, CO, USA
Posts: 432
Exclamation Another patch for a new cheat...

...to skip chapters. I hate the Raziel chapters.
  #18  
Old 02-21-2004, 09:25 AM
Jurjen Jurjen is offline
Gamer
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands
Posts: 284
Default

Quote:
Are old saves compatible with the patched version?
Yes, they are.
  #19  
Old 02-22-2004, 07:55 AM
Shifter Shifter is offline
Gamer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 47
Default

whel this is fun i have the eu version since i live in holland and the cheats just dont work i tryed the key combo's (100 of times)
and nothing. and i got a ''pizza trainer'' a trainer i found that should give godmode etc and that gives a error

is there a trainer that does work or a patch 4 the eu people??
  #20  
Old 02-22-2004, 03:04 PM
blincoln blincoln is offline
Hero
 
Join Date: Jun 2002
Location: city11 -inspectral
Posts: 3,002
Default

The trainer was made for the North American v1.0 release. It will not work with any other version of the game.
  #21  
Old 02-23-2004, 01:54 AM
Jurjen Jurjen is offline
Gamer
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands
Posts: 284
Default

The European version has working cheats out of the box. If you can't get them to work you are probably doing something wrong. Remember you have to enter them while in-game in the pause menu, not in the frontend, and you need to use the keyboard arrow keys for directions, not whatever you have mapped to up/left/right/down.

Ben, it might make sense to mention on your website that the patch doesn't just not work on the European version, but also that it's completely not needed, as the European version is already prepatched. (It ships as v1.1).

- Jurjen
  #22  
Old 02-23-2004, 02:43 AM
Shifter Shifter is offline
Gamer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 47
Default

the only key i might hit wrong is the combat lock i cant find it in the meneu is it : or ; ?
  #23  
Old 02-23-2004, 02:52 PM
AndaPanda AndaPanda is offline
Gamer
 
Join Date: Nov 2002
Location: Bucharest, Romania
Posts: 663
Default

Quote:
Originally posted by Shifter
the only key i might hit wrong is the combat lock i cant find it in the meneu is it : or ; ?
It's ; . You'd need to press SHIFT + ; for the : key, so that would mean there are two keys mapped for combat lock. Impossible
  #24  
Old 02-23-2004, 03:03 PM
Shifter Shifter is offline
Gamer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 47
Default

hmm weird still doesnt work
  #25  
Old 02-23-2004, 03:12 PM
Shifter Shifter is offline
Gamer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 47
Default

none of the cheats seem 2 work
ive beaten the game i just want 2 redo it @ a slow pace
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 07:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.